leo-yeah
BlogPlusz
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Munkahely
 
Zenei csatornák
 
események
események : 5 ellenállhatatlan koffeines recept édesszájúaknak

5 ellenállhatatlan koffeines recept édesszájúaknak

Nők Lapja Cafe / Zöld kávé  2013.04.26. 20:57

Aki esetleg új megoldásokat keres a koffein szervezetbe juttatásához, annak itt jön öt csodálatos kávés recept.


Kávés brownie
5 kávés desszert


Hozzávalók kb. 42 darabhoz:
 20 dkg vaj
 20 dkg 70%-os étcsokoládé
 30 dkg egész mogyoró
 15 dkg liszt
 60 dkg barna cukor
 2 evőkanál Nescafe Green blend instant kávé
 10 dkg + 1 evőkanál kakaó
 3 teáskanálnyi sütőpor
 1 csomag vaníliás cukor 
 6 tojás
 25 dkg tejföl
 70-80 dkg krémsajt
 7-8 evőkanál porcukor
 vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A csokoládét és a mogyorót durvára aprítjuk; a lisztet, a barna cukrot, a kávét, a 100 g kakaót, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük. A tojásokat egy külön tálba tesszük, kézi habverővel felverjük, a vajat, később pedig a lisztes keverékünket is hozzákeverjük. A tojás, a vaj és a liszt összedolgozása után a tejfölt is hozzáadjuk, majd a darabolt csokoládét és mogyorót is hozzáadjuk, elkeverjük. A tésztát egy kivajazott, liszttel hintett tepsibe tesszük (ez kb. 35x40 cm-es legyen), majd a 170 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, ahol 25-30 percig sütjük. Ha a tészta megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni. A krémsajtot a porcukorral krémesre verjük, a süteményre kenjük, a végén pedig 1 evőkanálnyi kakaóval meghintjük.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Jegeskávés torta

5 kávés desszert


Hozzávalók (kb. 16 szelethez):
 17,5 dkg vaj
 15 dkg babapiskóta
 10 dkg belga vajas tortalap
 11 levél zselatin
 2 evőkanál Nescafe Green blend instant kávé
 50 dkg 20%-os zsírtartalmú túró
 25 dkg 20%-os tejföl
 10 dkg cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 1 teáskanál kakaópor
 1 evőkanál csokoládé-kávészemek
 olaj a sütőforma kenéséhez

Elkészítés
A vajat egy edényben felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A babapiskótát és a tortalapot finom morzsává törjük, majd a vajjal elkeverjük. Egy kerek tortaforma alját olajjal vékonyan kikenjük. A morzsát beleöntjük a tortaformába és egyenletesen szétterítjük, majd a kezünkkel addig tömörítjük, amíg egy tömör tortaalapot nem kapunk. 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük. A zselatinleveleket hideg vízben beáztatjuk. Az instant eszpresszóport 3 evőkanál forró vízben feloldjuk. A túrót, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot összedolgozzuk. A zselatint kinyomkodjuk, feloldjuk és előbb 3 evőkanál krémmel, majd a krémes masszával alaposan elkeverjük. A kávét a krém kétharmadához vegyítjük. 20 dkg habtejszínt kemény habbá verünk, majd a kemény habot a kávés krémmel óvatosan összeforgatjuk. A krémet a tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk és hűtőszekrénybe tesszük. 10 dkg habtejszínt kemény habbá verünk és óvatosan hozzákeverjük a maradék krémhez. A krémet hűtőbe tesszük, és addig hűtjük, míg a krém annyira megdermed, hogy a fagyiskanál segítségével golyókat formálhatunk belőle. A kiszaggatott krémgolyókat a kávés massza tetejére helyezzük. A tortát 3 órára ismét a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kakaóporral megszórjuk és csokoládé-kávészemekkel díszítjük.

Elkészítés: kb. 45 perc, várakozási idő kb. 5 óra.

Forró csokis, kávés sütemény

5 kávés desszert


Hozzávalók 4 személyre:
 100 g étcsokoládé
 150 ml Nescafé Green blend instant kávé
 100 g vaj
 3 tojás
 50 g cukor
 2 evőkanál liszt
 2 evőkanál barna cukor
 2 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A csokoládét daraboljuk, a vajjal együtt felolvasztjuk. A tojásfehérjét keményre verjük, a kávét óvatosan beleforgatjuk. Két egész tojást és egy tojássárgáját a cukorral összekeverjük. A lisztet a fél csokoládémasszával elvegyítjük, a kávés habot óvatosan hozzáadjuk és összeforgatjuk. A tésztát egy kivajazott, cukorral meghintett kör alakú sütőformába (átmérője kb. 18 cm legyen) öntjük, majd előmelegített (175 °C) sütőben 15-20 percig sütjük. A kész tésztát a maradék cukorral meghintjük, két percig grillezzük, a végén pedig a megmaradt csokimasszát és a tejfölt ráöntjük. Elkészítési idő: kb. 45 perc.

Kávés crème brûlée

5 kávés desszert
 

Hozzávalók 8 adaghoz:
 500 ml habtejszín
 125 ml tej
 7 dkg cukor
 125 ml Nescafé Green blend instant kávé
 3 tojás
 125 g barna cukor

Elkészítés:
Első lépésben a sütőt 180 fokra csavarjuk, majd a tejszínt, a tejet, a cukrot, a 125 ml kávét összekeverjük, majd 3-5 percen át melegítjük (nem forraljuk). Levesszük a tűzhelyről. A tojássárgáját habosra verjük, majd a tejszínes masszához keverjük. További 3 percig melegítjük, közben folyamatosan keverjük (megint csak nem forraljuk). A krémet 8 darab tűzálló tálkába öntjük, a tálkákat egy tepsibe helyezzük, amit félig feltöltünk vízzel. A krémet 30-45 percig gőzfürdőben forraljuk, majd kivesszük és egy órát állni hagyjuk. A grillsütőt beizzítjuk, majd a krémek tetejét barna cukorral meghintjük, és 2-3 percig grillezzük. Díszítésként finomra őrölt kávéval is megszórhatjuk. 

Kávés muffin

5 kávés desszert
Hozzávalók a tésztához (6 db)


 100 g egész dió
 75 g vaj
 75 g cukor
 3 tojás
 fél teáskanál vaníliás cukor
 75 g liszt
 fél teáskanál sütőpor  

Hozzávalók a kávékrémhez

2 evőkanál tej
 1 evőkanál Nescafé Green blend instant kávé
 1 teáskanál vaj
 150 g porcukor

 


Elkészítés:
Olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a cukrot, majd tegyük félre és hagyjuk kihűlni. Közben a lisztet elegyítsük el a sütőporral, az egész diók közül vegyünk ki 6 felet a díszítéshez, a maradék diót pedig őröljük finomra, majd ezt is keverjük hozzá a liszthez. A tojássárgáját és a vaníliás cukrot adjuk vajas, cukros masszához, keverjük össze, majd adjuk hozzá a diós lisztünkhöz. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd ezt is forgassuk bele a tésztába. A kész tésztát osszuk el a muffin-sütőformában (6 db), majd 180 fokon süssük 15-20 percen keresztül. Ha megsültek, hagyjuk a formában kihűlni és álljunk neki a kávémasszának!

A kávéöntethez melegítsük meg a tejet, adjuk hozzá a kávét, és addig kevergessük, amíg a kávé tökéletesen feloldódik. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a vajat, majd a cukrot, és ezt öntsük a muffin tetejére!

 

 
Online közösségek
 
Levelezés
 
gyorstárcsázás
 
idő
 
dáűtum
2024. Szeptember
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
vadászat
 

Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!